Informace o výrobku "Kelim"

Kelim Koberce: Na rozdíl od klasických orientálních koberců jsou koberce kilim tkané, nikoliv vázané. Zejména v Turecku, Íránu, Afghánistánu a severní Africe se kilimy používají již po staletí, a to nejen jako koberce. V Orientu jsou stále ceněny také jako závěsy, polštáře a nástěnné dekorace. Jejich tenký vlas a rustikální nádech se však skvěle hodí i do moderně zařízeného bytu. Díky svému přízemnímu vkusu vnesou do vašeho domova příjemné teplo a útulnost.

Perské koberce: Perské koberce jsou světově proslulé svou kvalitou a krásou. Pravé perské koberce jsou ručně vázané a vlna je barvena přírodním rostlinným barvivem. Pro perské koberce jsou také charakteristické propracované vzory květinových a geometrických tvarů. Nejznámější provenience, kde se koberce pletou, jsou Nain, Sarough, Tabriz, Isfahán, Kashan, Bijar a Ghom.

Vlněný vlas: Koberec z pravé nové vlny zútulní každý interiér. Čistá nová vlna je velmi příjemně měkká na dotek a také pomáhá tlumit zvuk a regulovat vlhkost v místnosti. Tyto vlastnosti přímo zvyšují úroveň pohodlí u koberce z pravé nové vlny.

Nový vlněný náhrdelník: Kočovníci používají ručně předenou panenskou vlnu nejen na vlas, ale také na osnovu (základní tkaninu).

Ručně tkaná kvalita: Ručně tkané kilimy jsou v orientálních zemích součástí kultury již po staletí. V závislosti na regionu se používají různé metody. Například afghánské kilimy mohou být použity oboustranně, zatímco sirjanské kilimy jsou vyšívané na základní látce.

rugway

Jsme RUGWAY

Vydejte se s námi na naši cestu.

Zjistěte více